Korkuteli-Elmalı Yolu yarın hizmete açılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu projenin İç Anadolu ve Batı Akdeniz arasında en kısa ulaşım imkanını sağladığını belirtti. Yolun seyahat süresi 46 dakikadan 25 dakikaya düşecek. Yıllık tasarruf ise 493,5 milyon lira olacak.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya'nın Korkuteli ve Elmalı ilçelerini Burdur, Isparta ve iç kesimlere bağlayan Korkuteli-Elmalı Yolu'nun yarın hizmete açılacağını duyurdu. Uraloğlu, “Proje ile İç Anadolu ve Batı Akdeniz arasında en kısa ulaşım imkanını tesis ettik.” dedi. Yolun 45,7 kilometresinin 4 şeritli bölünmüş yol standardında tamamlandığını ifade etti.
Bu yeni yol, Türkiye'nin meyve yetiştiriciliği ve seracılık faaliyetleri bakımından önemli merkezleri arasında yer alan Antalya'nın iki önemli ilçesi arasındaki ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştıracak. Uraloğlu, “Korkuteli Elmalı arası 46 dakikadan 25 dakikaya indi.” açıklamasında bulundu.
Bakan Uraloğlu, yol kapsamında 30 metrelik Öküzgözü-1 ve 35 metrelik Öküzgözü-2 köprülerinin yanı sıra 2 adet farklı seviyeli kavşak ve 15 adet hemzemin kavşak inşa edildiğini belirtti. Ayrıca, çevredeki yerleşkelerin bölünmüş yola bağlantısının sağlandığını kaydetti. Elmalı şehir geçişinin de yıl içerisinde bitümlü sıcak karışım kaplamalı hale getirileceği ifade edildi.
Bu altyapı çalışmaları, bölgedeki ulaşımın daha güvenli ve konforlu hale gelmesini sağlayacak. Uraloğlu, “Bölünmüş yol konforunu da tesis ederek trafik güvenliğini artırdık.” dedi. Böylece, yolculuk sırasında yaşanabilecek olumsuz durumların önüne geçilmiş olacak.
Proje ile İç Anadolu ve Batı Akdeniz arasında en kısa ulaşım imkanını tesis ettiklerini belirten Uraloğlu, “Yolun tamamlanmasıyla güzergahtaki seyahat süresi 46 dakikadan 25 dakikaya inmiştir.” dedi. Bu durum, bölgedeki ticaret ve nakliye süreçlerini hızlandıracak.
Korkuteli-Elmalı Yolu ile zamandan 386,8 milyon lira, akaryakıttan 106,7 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 493,5 milyon lira tasarruf sağlanacak. Ayrıca, karbon salınımı 6 bin 375 ton azaltılacaktır. Bu kazanımlar, hem ekonomik hem de çevresel açıdan önemli bir katkı sağlayacaktır.